header right

Hledat článek

Aneta Klapková

Aneta

Účastnice Velké výzvy za Nativii a nadšená psí trenérka

Můj výcvik probíhá pozitivní metodou.
Mám individuální přístup k potřebám majitelů i psů.
Pomáhám se socializací od štěňat až po dospělé psy.
Ráda se vzdělávám v nových metodách na seminářích a školeních.

A jsou tu horka! Pár rad k ochlazování a napájení psa

Každé léto mě překvapí, jak je možné, že se téma ochlazování a napájení psa tak podceňuje. Je to jedna z nejdůležitějších věcí hlavně v tréninku. Stávalo se mi, že můj pes nechtěl trénovat jen proto, že byl přehřátý a já se zlobila. Teď vám prozradím, jak takové chyby nedělat.

V horkých dnech se snažte cvičit brzo ráno. Večer často bývá stejné vedro jako přes den. Kolikrát ani stín nestačí. Nejlépe 2 hodiny před tréninkem dejte psovi napít 15 – 20 ml na kg živé váhy... Teď si klepete na čelo a říkáte: ,,Přece nebudu vstávat o víkendu tak brzo ráno a jak tu vodu mám asi do psa dostat?!''. Snadno! Do vody přidejte něco, co se rozmočí a pes nebude mít jinou možnost, než tu dobrotu vypít celou. Jinak 2 hodiny jsou ideální, ale ne vždy to vyjde. Toto je návod, jak psa zavodnit před větší zátěží, ne běžný pitný režim.

img 2630x600

Pokud máte možnost cvičit u vody, kde se pes může v průběhu tréninku vykoupat a pohrát si, je to velká výhoda. Teď v posledním tréninku se to osvědčilo i u štěňat a majitele to velice udivilo. Já se držím pravidla: CVIK - KOUPÁNÍ - CVIK. Věřte mi, bude to víc bavit i vás! :-)

img 2629x600

A teď velmi časté téma PES V AUTĚ, přesto je ho dobré opět zmínit. Někdy se auto během soutěží i v běžných situacích používá jako kotec. I když je auto ve stínu, teplota uvnitř se může vyšplhat na dost šílené teploty. Teplota se násobí, takže při 30 stupních je v autě až 60! Myslete na to prosím a nenechávejte tam psa zavřeného ani na 10 minut.

Přeju krásně prožité horké dny vám i čtyřnohým!

Aneta

 

 

Mapa prodejen

Mapa prodejen

© 2024 Nativia s.r.o. All Rights Reserved