header right

Poradna Nativia

Krmivo | 17. 8. 2015 7:08

Dobrý den, koupila jsem pro své psy poprvé hypoalergenní lamb& rice.... obsahuje toto krmivo i výživu kloubů? Chovám anglické špringršpaněly. A potom se chci zeptat....náš veterinář nás varoval před hovězím masem, které údajně obsahuje nejvíce alergenů a ve výpisu obsahu u tohoto krmiva, jsem si všimla, že je tam hovězí lůj (myslím). Vy máte prověřeno, že hovězí lůj tuto hypoalergenní recepturu nezhoršuje? Původně nám doporučoval vaši králičí recepturu, ale tu jsem nevzala, protože je v ní obsaženo kuřecí a na to je naše fena alergická a myslím, že kuře je alergenní celkem hodně. Na obalu ale ani není napsáno, že se jedná o hypoalergenní, tak asi to ani tak není myšleno. Dotaz tedy zní i na toto krmivo.... je zamýšleno též jako hypoalergenní nebo ne? Potom nás zajímá... pro 10-měsíčního psa - vaše granule puppy jsou celkem malinké, máme objednat junior? Obsahuje kompletní výživu pro mladé psy nebo máme doplňovat výživou kloubů? Potom bychom se chtěli zeptat z jakých zdrojů odebíráte pro krmivo maso? Děkuji Martina Hollasová

vložil:  
M.Hollasová

Odpověď ze dne 18. 8. 2015 22:22

Dobrý den paní Hollasová,
- naše krmivo Lamb/Rice není nad rámec přirozeného obsahu v surovinách doplňováno o kloubní výživu. Pokud potřebujete, můžete ji ke krmivu přidávat.
- hovězí lůj tuto hypoalergenní recepturu nezhoršuje, protože se jedná o zdroj tuku. Alergie je vždy reakcí imunitního systému na bílkovinu.
- ani králičí receptury se obávat nemusíte, obsahuje pouze 2,3 % hydrolyzovaných králičích jater. Důležité je slovo "hydrolyzovaných" - tzn. bílkovinné molekuly jsou enzymaticky rozstříhány na mnohem menší kousky tak, aby je imunitní systém nevnímal jako hrozbu. Důkazem mých slov může být i pes našeho kolegy Michala, který je také alergický na kuře a náš výrobek Real Meat s králičím masem snáší bez obtíží. I toto krmivo může být použito jako hypoalergenní.
- junior je krmivo pro štěňata velkých a obřích plemen psů v druhé fázi růstu, tzn. pokud ne puppy, tak raději adult, adult mini nebo některý z výrobků Real Meat.
- maše krmiva s označením Maxi a také řada Real Meat kloubní výživu obsahují, ale ve Vašem případě bych ji mladým psům přidával pouze po doporučení veterináře, jinak by to měli zvládat i bez ní.
- čerstvé maso odebíráme z řeznické výroby na Moravě, masové moučky z Itálie a jehněčí je z Nového Zélandu

S přáním hezkého dne

Ing. Jan Jirásek

poradce pro výživu

 

Mapa prodejen

Mapa prodejen

© 2024 Nativia s.r.o. All Rights Reserved