header right

Poradna Nativia

Granulky | 13. 9. 2012 19:24

Dobrý den, zaujali mě vaše granule, ale ráda bych se dozvěděla, přesnéě jaké konzervanty do granulí používáte? Dodáváte granule do některé z prodejen v okolí Zlína? Mám 2a1/2 měsíční Štěně českého strakatého psa, který typ granulí by jste mi doporučili a bylo by možno dostat vzorek? Děkuji Eva

vložil:  
Eva_Valentová

Odpověď ze dne 14. 9. 2012 19:31

Dobrý den,

Vašemu štěněti by vzhledem k jeho hmotnosti v dospělosti nejlépe vyhovovaly granule Puppy, které jsou pro štěňata všech plemen a jsou založeny na receptuře chicken&rice. Pokud pošlete na e-mail fruhaufova@nativia-pet.cz svoji adresu, obratem Vám přijde vzorek granulí poštou.
Naše granule obsahují syntetické antioxidanty a konzervanty, které jsou schválené Evropskou unií. Jsou chráněny výrobkem toxiban, který zabraňuje vzniku nebezpečných mykotoxinů, a proti žluknutí tuků jsou použity látky BHA a BHT. Spoléháme na ně ze dvou důvodů. Svojí účinností předčí přírodní zdroje a nedochází tak ke znehodnocení obsahu balení při nevhodném nebo dlouhodobém skladování. Druhým důvodem je cena doplňkových látek. Používat nesyntetické konzervanty a antioxidanty by krmivo neuvěřitelně zdražilo a přitom jejich dlouhodobá účinnost je značně kolísavá. Nejde totiž o to ochránit přírodními látkami jen konečný výrobek, ale i používat do něj všechny suroviny, které nejsou syntetickými látkami ošetřeny. Troufnu si říci, že v dnešní době to je takřka nadlidský výkon. Nemělo by smysl, použít pro konzervaci granulí přírodní látky, pokud by do něj šla např. moučka ošetřená synteticky – laboratorní rozbor by vždy tuto látku odhalil. Je tedy někdy značně obtížné se orientovat ve sloganech výrobců. Tvrzení, že granule jsou ošetřeny pouze přírodními antioxidanty, ještě neznamená, že krmivo neobsahuje syntetické antioxidanty ze surovin.

Přímo ve Zlíně nás prodává pan Jiří Kovář – kontaktní informace naleznete zde.

Přeji Vám pěkný den

Ing.  Soňa Frűhaufová

brand manager

 

Mapa prodejen

Mapa prodejen

© 2024 Nativia s.r.o. All Rights Reserved