header right

Hledat článek

Aneta Klapková

Aneta

Účastnice Velké výzvy za Nativii a nadšená psí trenérka

Můj výcvik probíhá pozitivní metodou.
Mám individuální přístup k potřebám majitelů i psů.
Pomáhám se socializací od štěňat až po dospělé psy.
Ráda se vzdělávám v nových metodách na seminářích a školeních.

Moje zážitky z Velké výzvy

VELKÁ VÝZVA je fantastický projekt pro canicrossové amatéry. Na začátku bylo zuřivé hlasování, u kterého nám všem tekly nervy. Každý celý den se sledovalo, kdo je na jakém místě. Po 3 týdnech měla výzva svých 10 vítězů a nás tak jako finalisty čekal první přípravný kemp v Červené Řečici.

Myslela jsem si, že to bude víkend plný běhání, ale bylo to ještě dokonalejší. Po večeři byla jedna z prvních přednášek o úvodu do canicrossu a první dárky od sponzorů (granule z nové řady Nativia - Real meat, triko VV, Mapes pamlsky a další drobnosti). Spát se šlo opravdu pozdě, protože naše zvědavost poznat se blíže, byla obrovská. Do té doby si člověk dělal názor jen podle fotek z profilů. Byla strašná sranda a překvapilo nás i trenéry, jak si všichni dobře rozumíme.

Sobotní ráno na nás byl připravený Michal Dobiáš - trenér běhu jako takového. Vysvětlil běžeckou abecedu, jak se protáhnout před a po běhu. Nejzajímavější byl rozbor našeho běhu. Michal opravil techniku a vysvětloval výhody a nevýhody běžeckých bot a batohů. Po obědě jsme konečně dostali to nejsuprovější NON–STOP vybavení pod sluncem... Totiž ať rozumíte, do té doby jsem běhala s takovou směšnou gumou okolo pasu. Každému bafanovi byl navlečen postroj spolu s vysvětlením, kde a jak má sedět. Moje Tyša je tak maličká, že jako jediná dostala postroj LINE, což je krátký typ postroje, ale to se ukázalo jako perfektní, protože nesnese nic na zadku. V tu dobu už se z nás stávala parta a z nás a našich čtyřnohých týmy.

3x600

Trénink canicrossu byl zahájen nácvikem tahání a lehkým během. Následovala večeře, přednáška a prohlídka fotek z celého dne. Každému už padala hlava únavou, ale sranda nás neopouštěla. V neděli další příval tréninků a přednášek. Dozvěděla jsem se velice podstatné informace od pana Jiráska – hlavního výživáře Nativie. Z čeho by se mělo krmivo skládat, co jak kdy dělat a nedělat. Vznikla debata, jestli to každý z nás dělá dobře. Bylo to naprosto fantastické seznámení s canicrossem a partou lidí, se kterými jsem byla v kontaktu každý týden, takže jsem nikdy neměla pocit, že jsem na trénování sama i přes to, že byl každý z jiného koutu republiky.

ciprox600

Po příjezdu domů nám přišel tréninkový plán od Šimona Cipra (viz fotografie výše :) ). Dost drsný plán! Každý den trénink, ať už tahání nebo běhu. Po čase jsem zjistila, jak je ten plán dokonalý a opravdu mně i Tyše pomáhá. Samozřejmě každý z nás měl ještě zvládat běžný životní styl. Vše se sdílelo na Facebooku v tajné skupině. Hecování party hodně pomáhalo, když šlo do tuhého. Několik z nás mělo zdravotní problémy - v jednu chvilku dokonce 7 z 10, ale o tom to přece je. Měli jsme možnost si odběhnout závody Nativia Challenge. To byl fantastický zážitek. Jiné prostředí, lidi stejně praštění jako my, NÁDHERA!

a3x600

Pak přišel na řadu poslední víkend naší půl roční práce. Český ráj – Branžež, Osada Lemberk. Písek totálně všude, a to nemluvím jen o kempu, ale i o chatkách a našich věcech a postelích. Bafani spokojení ve stínu stromů, kde se kemp nacházel a my také. Prostě pořadatelé vědí kam s námi. Tréninky byly mnohem drsnější, vzdálenosti mnohem delší a navíc tréninky na koloběžkách, posilování a plavání se psem. BOMBA! Nejhorší pro mě byla bojovka v noci. Pěkně s čelovkou a psím parťákem po boku. Šlo se odporně černým lesem, nikde nikdo a hodně z nás dost vyděšených, ale samozřejmě to nikdo nedal najevo. Byl to dobrý trénink na prověření vztahů, protože se podmínky v noci dost liší. Jen se nám protáhla vzdálenost místo 6 km to bylo skoro 9 km. Zábava ale byla pořád.

7x600

K jednomu večernímu posezení přijela policie a auto hasičů, že tam prý máme 2 metry vysoký oheň a kde to teda je? Jeden místní snaživec je zavolal, protože se mu nelíbilo, že si v kempu rodinka griluje ve vyzděném grilu. Hasiči rychle zastavovali další 3 auta, která jela na pomoc hasit ten mega požár. Mohli jsme se potrhat smíchy.

picmonkey collagex600

Celá Velká Výzva byla dokonalá, zábavná a každému dala neuvěřitelně moc. Doufám, že se uskuteční další ročník a jiná parta dostane možnost zažít to, co my. Moc všem děkuju! Máme díky Vám nové možnosti do budoucnosti!

Za Nativii s.r.o., trenérka psů Aneta Klapková

 

 

Mapa prodejen

Mapa prodejen

© 2024 Nativia s.r.o. All Rights Reserved